1396/2/25 دوشنبه برگزاری یادواره شهدای دانشجوی جهادگر در دانشگاه پیام نور مرکز نجف آباد به همت امور فرهنگی و بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مرکز نجف آباد یادواره شهدای دانشجوی جهادگر همراه با تجلیل از خانواده شهیدان و دانشجویان جهادگر در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد.

     به گزارش روابط عمومی ،شهر  نجف آباد دارای  25 شهید دانشجوی جهادگر می باشد که در این یادواره از شهدایی چون برادران شهید احمد حجتی دانشجوی دانشگاه آزاد ایران که بعدها به دانشگاه پیام نور تبدیل شد، ابوالقاسم حجتی دانشجوی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان،  اکبر فتاح المنان دانشجوی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان، ، عبدالحمید امیرکاوه دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه تهران، محمدرضا عرشی دانشجوی رشته برق دانشگاه اصفهان و فرامرز آذری دانشجوی رشته برق الکترونیک دانشگاه صنعتی اصفهان در این یادواره تجلیل به عمل آمد .علاوه بر خانواده شهدا، دکتر یوسفی رئیس دانشگاه پیام نور استان اصفهان، حجتی نماینده شورای شهر نجف آباد ، حاج محمدعلی تقی جراح جانباز جهادگر، مطهری رئیس جهاد سازندگی شهرستان نجف آباد، یسلیانی مسئول دفتر بسیج دانشجویی شهرستان نجف آباد، ابراهیمی از لشگر 8 نجف اشرف و اصغر حبیبی از آزاده گان 8 سال دفاع مقدس و روایتگر فتح میهمانان ویژه یادواره بودند.                          

    دکتر آیت  در این یادواره ضمن خیرمقدم به کلیه مهمانان به ویژه خانواده شهدا، در مورد برداشت از جهاد با نگاهی دانشگاهی گفت: ما می خواهیم بدانیم مفهوم جهاد و جنگ در یک نگاه دانشگاهی چیست؟ چون در محفلها و گفتمان های مختلف از منظرهای مختلفی به یک مسئله نگاه می کنند و وظیفه ما است که دغدغه خودمان را داشته باشیم. در دانشگاه مباحث باید علمی تر بررسی شوند. هر جایی آداب خودش را دارد و اخلاق یعنی دانستن ادب هر مکان.

    رئیس دانشگاه پیام نور مرکز نجف آباد افزود:  در ادامه وجه مهم دفاع مقدس را انتقال صحیح آن دوران برشمرد و گفت : وجه مهم دفاع مقدس شناخت ارزشمندی بزرگانی است که در تاریخ دفاع مقدس داشتیم و اینکه بدانیم آنها چه هدفی را دنبال      می کردند و تامل کنیم که از کجا آبشخورهای اساسی تر و زلال تر را پیدا کنیم تا برداشت های صحیح تری را داشته باشیم که یکی از منابع خوب شناخت آن دوران که باید در آن دقت کرد وصیت نامه های شهداست تا انگیزه های آن زمان را  بهتر شناخت و اگر بزرگان ما می گویند با این ستاره گان راه را پیدا کنیم با همان ستارگان باید دید. همچنین باید دقت کنیم خاطرات صادقانه باشد و واقعیات را منعکس کند. یکی از کسانی که خیلی خوب کار کرد شهید آوینی بود که خاطرات دفاع مقدس را در قالب روایت فتح مستند کرد و تلاش کرد مسایل را در فضایی واقعی منتقل کند و کتابهای شهید آوینی نیز به همین گونه است و آینه ی خوبی از دفاع مقدس است.

     وی ضمن تاکید بر انعکاس واقعیت ها ی دفاع مقدس گفت: اتفاقات دوران دفاع مقدس را غیر واقعی منعکس کردن ظلمی است به ایثارگرانی که واقعا سختی های آن روزها را تحمل کردند.

    دکتر آیت در ادامه خاطرنشان کرد : یکی از معانی اصلی جهاد تلاش و کوشش است. اگر صرفا بگوییم جهاد و ایثارگری یعنی اینکه شما حاضر باشید از جان و مال خود بگذرید ولی بصیرت کنار آن نباشد جهاد اصیل نیست، یعنی باید مشخص باشد برای چه هدفی و برای چه منظوری این کار صورت می گیرد. اگر داعش امروز و خوارج دیروز را درنظر بگیریم به خاطر اعتقادات غیر صحیح خود حاضرند به راحتی جان خود را بدهند و اسم آن را هم جهاد بگذارند در حالی که هیچ بصیرتی کنار این اقدام آنها نیست. جهادگر یعنی کسی که اولویتهای زمان خود را بشناسد و بداند که در هر برهه زمانی همت خود را در کدام وجه صرف کند. امروز باید جهاد ما فهم علمی باشد. اگر ما صحبت راه می کنیم یعنی  ما شهدا را مثل ستارگان ببینیم، افراد بزرگ را مثل چراغ ببینیم تا راه را پیدا کنیم.

     مبنا برای ما باید خردورزی و عقلانیت باشد. دو گوهر اساسی دین ما که همیشه باید مد نظر قرار دهیم یکی عقلانی بودن است و دیگری اخلاقی بودن که من در قالب. اخلاق رحمانی، و رفتار عقلانی آنها را قرار می دهم. در برداشت من این دو ویژگی همه جا در سیاق ائمه دیده می شود و دانشگاه یعنی جایی که این عقلانیت ها  و خردها را بتوانیم پیدا کنیم. شرایط زمان و مکان را متوجه شویم تا بتوانیم درک کنیم جهادی که کشور باید انجام دهد در شرایط مختلف  چیست فهم های جدید و نو داشته باشیم متناسبت بازمان.

     رئیس مرکز نجف آباد در پایان گفت : ایثارگران و شهدایی که می توانیم راه را از طریق آنها پیدا کنیم همین فهم صحیح از شرایط را در زمان خود داشتند و اگر امروز بود کار دیگری می کردند که ما باید آن کار دیگر را مد نظر قرار دهیم.

پس از دکتر آیت؛ آقای تقی جراح جانباز جهادگرضمن تقدیر از سخنان ارزشمند دکتر آیت و نام بردن از ایشان به عنوان افتخار علمی شهر نجف آباد گفت:  ما باید افتخار کنیم که جنین مردان بزرگی را در سنگر دانشگاه داریم. دل ما نیز به واسطه اینکه هنوز مردانی از بقیه السلف شهدا هستند که این سنگرها را حفظ می کنند و شما دانشجویان عزیز از وجود آنها استفاده می کنید شاد است.

    جانباز جهادگر آقای تقی جراح ضمن طرح این سوال که وظیفه جهاد سازندگی در دفاع مقدس چه بود گفت: جهاد در دفاع مقدس تشکیل شده بود از همین بچه هایی که در دانشگاهها و سطح جامعه بودند که تنها دغدغه آنها فقط درس نبود بلکه دغدغه این را داشتند که مطالبی که در کتابهای دانشگاه می خوانند کجا باید پیاده شود و چه طرح هایی باید برای رفاه جامعه انجام داد و این منجر به این شد که از همین نجف آباد 300 دانشجو به مناطق محروم استان در قبل از جنگ اعزام شوند و طرحهای عمرانی را در این مناطق اجرا کنند و هسته مرکزی جهاد از همین جا با یک حرکت خودجوش دانشجویان شروع شد. و همین جهادگران صحنه عمرانی پس از شروع جنگ تحمیلی با آموزشی مختصر راهی  جبهه ها شدند. جهاد سازندگی با وجود نیروهای بزرگواری مثل شهدایی که تمثال مبارکشان در محوطه دانشگاه قرار دارد مثل شهید اکبر فتاح به عنوان مسئول مهندسی محور دشت عباس و دیگر شهیدان که مسئول مهندسی هر محور از جهادگران نجف آباد بوددر دفاع مقدس خوش درخشید. و این خدمت بزرگ را کسانی می توانستند به سر انجام برسانند که خودشان را قبلا آماده کرده باشند، خودشان را از لحاظ ایمان تقوی و شجاعت که لازمه نبرد با دشمن بود باید آماده می کردند و اسوه می شدند در طول تاریخ برای ما که راه را گم نکنیم. الگوی شهدای ما پیامبر اکرم و ائمه معصوم علیهم السلام بودند و آنها به واسطه تبعیتی که از آن بزرگواران کردند به جایی رسیدند که امروز ما آنها را الگوی خود قرار دهیم.

     سردار حاج اصغر حبیبی از آزاده گان 8 سال دفاع مقدس و روایتگر فتح از دیگر سخنرانان این یادواره بود که پس از روایت خاطرات زمان آزادی خود از اسارت گفت : این شهدا امروز شما را به اسم جهاد اینجا جمع کرده اند، و یک پیامی برای شما دارند که اگر این پیام را بگیریم سعادت دنیا و آخرت ما در آن است زیرا که قرآن می گوید:هر که در راه ما تلاش و کوشش کند ما راههای هدایت را به آن نشان می دهیم  و این بالاتر از علم است، یعنی علم آدم را به این راهها ممکن است نرساند و علم بعضی وقتها ممکن است  جهالت ، سیاهی و گمراهی بیاورد، جهاد تلاش است، تلاش در راه خدا و خدا دو چیز ازما می خواهد ادای واجبات، ترک محرمات و این بزرگترین جهاد است.قبل از همه عمل کردن کاری است جهادی السابقون السابقنون اولئک المقربون. در زندگی و کار و سیاست امروز هم باید همین جور باشد ؛ یعنی جهادی عمل کنیم.

     آزاده 8 سال دفاع مقدس در ادامه ضمن تاکید بر داشتن روحیه جهادی گفت: روحیه جهادی روحیه بی نظمی نیست، روحیه علم و اعتقاد و عمل است. هر جا روحیه جهادی بوده است ما پیشرفت کرده ایم.

درپایان برنامه از خانواده پنج شهید دانشجوی جهاد گر تجلیل به عمل آمده و همچنین گزارشی از اردوی جهادی 95 دانشگاه پیام نور در قالب کلیپ ارایه شد و دانشجویان جهادگر شرکت کننده در این اردوی جهادی مورد تشویق قرار گرفتند.

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر